Urządzenia i Akcesoria
Mala Bakkwa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
30 pieces
Składniki
-
minced meat (pork or chicken)500 g
-
caster sugar100 g
-
½ tbsp maltose syruphoney½ tbsp
-
Sichuan mala chilli powder adjust to taste20 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)40 g
-
light soy sauce50 g
-
ground black pepper½ tsp
-
cooking oil to greasesome
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
109 mg
Białko
3 g
Kalorie
177 kJ /
42 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Reunion Dishes
13 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 godz. 40 min
Mock Fin Soup
35 min
Taiwanese traditional Pork floss
1 godz. 40 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Kuih Bangkit (Melt-in-Mouth Coconut Cookies)
2 godz.
Dried Shrimp Sambal
55 min
Homemade Soy Milk
35 min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min
Steamed Tapioca Kuih
50 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min