Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g minced meat (pork or chicken)
- 100 g caster sugar
-
½
tbsp honey
lub ½ tbsp maltose syrup - 20 g Sichuan mala chilli powder, adjust to taste
- 40 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 50 g light soy sauce
- ½ tsp ground black pepper
- some cooking oil, to grease
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 177 kJ / 42 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 109 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Pork Belly In Shrimp Paste
55 min
Tangzhong Milk Bread
2h 35 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Authentic Meat Floss
1h 40 min
Hakka Yam Abacus
20min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20 min