Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g minced meat (pork or chicken)
- 100 g caster sugar
-
½
tbsp honey
lub ½ tbsp maltose syrup - 20 g Sichuan mala chilli powder, adjust to taste
- 40 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 50 g light soy sauce
- ½ tsp ground black pepper
- some cooking oil, to grease
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 177 kJ / 42 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 109 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Pineapple Tarts
1h 30min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20 min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 Std. 40 Min
Dou sha (red bean paste)
49h 10 min
Authentic Meat Floss
1 Std. 40 Min
Char siew sauce
10min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2u. 25min
Shallot Oil
25 min
Homemade Fish Ball Soup
2h