Urządzenia i Akcesoria
Mala Bakkwa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
30 pieces
Składniki
-
minced meat (pork or chicken)500 g
-
caster sugar100 g
-
½ tbsp maltose syruphoney½ tbsp
-
Sichuan mala chilli powder adjust to taste20 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)40 g
-
light soy sauce50 g
-
ground black pepper½ tsp
-
cooking oil to greasesome
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
109 mg
Białko
3 g
Kalorie
177 kJ /
42 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Reunion Dishes
13 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sesame Crème
10 min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 godz. 40 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Shallot Oil
25 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Rice Wine Chicken
30 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 godz. 10 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min
Egg Tarts
50 min