Pork Ball Soup With Cabbage

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Pork balls
  • pork shoulder loin cut in strips (1 cm), partially frozen
    200 g
  • cornflour (starch)
    2 tsp
  • sesame oil
    1 tsp
  • light soy sauce
    1 tbsp
  • fish sauce
    1 tbsp
  • salt adjust to taste
    1 tsp
  • white pepper powder
    ½ tsp
  • dried sole fish powder
    1 tsp
Soup base
  • water
    1400 g
  • Chinese cabbage cut in pieces (4-5 cm)
    400 g
  • Tianjin preserved vegetables (tung choy)
    30 g
  • chicken stock powder
    ½ tbsp
  • fresh ginger sliced
    5 g
  • white pepper powder
    ½ tsp
  • salt adjust to taste
    1 pinch
  • spring onion chopped, to garnish
    1 sprig

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1392.8 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 488.1 kJ / 116.7 kcal
Tłuszcz 6.9 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...