Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pork belly, with skin, cut in thin slices (0.3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 pinch white pepper powder
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rose essence wine (mei gu lu)
- 1 tsp cornflour (starch)
- ¼ tsp five-spice powder
-
1
tbsp ginger juice (see tips)
lub ¼ tsp baking soda - 1 dried lotus leaf, soaked in hot water to soften (see tips)
- 10 g fresh ginger, shredded
- 20 - 24 fresh lychee, peeled, pitted
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1669.4 kJ / 399 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salted Fish Pork Belly
30min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Braised pork belly
55 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 min.
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min
Pork Belly In Shrimp Paste
55 Min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Steamed Pork Patty With Rice
25min