
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pork belly, with skin cut in thin slices (0.3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 pinch white pepper powder
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rose essence wine (mei gu lu)
- 1 tsp cornflour (starch)
- ¼ tsp five-spice powder
-
1
tbsp ginger juice (see tips)
lub ¼ tsp baking soda - 1 dried lotus leaf soaked in hot water to soften (see tips)
- 10 g fresh ginger shredded
- 20 - 24 fresh lychee peeled, pitted
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 399 kcal / 1669.4 kJ
- Białko
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pineapple Pork Ribs
1 godz. 10 min
Pork Belly In Shrimp Paste
55 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Nyonya Fish Maw Soup
1 godz. 10 min
Steamed Pork Patty With Rice
25 min
Lotus Leaf Glutinous Rice
1 godz. 35 min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min