Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g fresh ginger
- 150 g chicken thigh, with skin, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 3 tbsp light soy sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- ¼ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 2100 g water
- 300 g glutinous rice, soaked for 2 hours, rinsed
- ¼ tsp salt
- 1 tsp sugar
- 1 pinch white pepper powder
- 2 garlic cloves
- 30 g shallots
- 40 g cooking oil, plus extra for greasing
- 10 g dried shrimp, rinsed
- 100 g Chinese sausages (approx 2 sausages), cut in slices (0.2 cm)
- 15 g Chinese dried mushrooms, soaked to soften, cut in halves
- 2 lotus leaves, soaked in hot water to soften, stem removed, cut in halves
- 2 salted egg yolks, cut in halves (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 72.3 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Yam Rice
45 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Authentic Meat Floss
1h 40 min
Sesame Crème
10 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25min
Drunken Herbal Prawns
4 Std. 55 Min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min