Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g dried scallops (see Tips)
- 150 g boiling water
- 200 g peanut oil (see Tips)
- 6 fresh long red chillies, trimmed and deseeded
- 60 g dried shrimp (see Tips)
- 80 g eschalots
- 2 - 3 garlic cloves
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 100 g smoked bacon, cut into pieces (1 cm)
- 1 fresh bird's eye chilli, deseeded, if preferred
- 40 g light soy sauce
- 40 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp brown sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2466.9 kJ / 587.4 kcal
- Białko
- 56.7 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 224.6 g
- Błonnik
- 13.3 g
Alternatywne przepisy
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 Std.
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Pandan chiffon cake
5sa 15 dk
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 godz. 15 min
Salted Fish Pork Belly
30min
Hakka Yam Abacus
20min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Rice Wine Chicken
30min