Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pork shoulder loin, cold
- 1 tsp salt
- 3 cm spring onions
- 3 garlic cloves
- 1 tsp caster sugar
- ½ tsp ground black pepper
- 30 g tapioca starch
- 60 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 226 kJ / 54 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 127 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Pork Belly In Shrimp Paste
55min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3h 15min
Yu Sheng Prosperity salad (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 Std. 10 Min
Braised Rice Wine Fish
20 Min
Salted Chicken
5h 10 min
Salted Fish Pork Belly
30min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1h 50min
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min