Urządzenia i Akcesoria
Sambal Matah (Balinese Sambal)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
shallots peeled200 g
-
bird's eye chillies (cili padi)20 g
-
fresh lemongrass white part only, cut in pieces3 stalks
-
shrimp paste (belacan)1 tsp
-
coconut oil50 g
-
kaffir lime leaves cut in thin slices10
-
limes juice only3
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
595 mg
Białko
2 g
Kalorie
707 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef Sukiyaki
Brak ocen
Daging Merah
35 min
Beef Rendang
1 godz. 35 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Vegetarian Beehoon
25 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
Baked Sushi
1 godz. 15 min
Paal Appam
9 godz. 30 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 godz. 25 min