Pork Belly Cabbage Rice

Pork Belly Cabbage Rice

3.4 32 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    6
  • cooking oil
    20 g
  • pork belly, skinless cut in slices (2-3 mm)
    300 g
  • Basmati rice rinsed
    350 g
  • water
    450 g
  • cabbage cut in chunks (4 cm)
    200 g
  • dark soy sauce
    30 g
  • light soy sauce
    30 g
  • oyster sauce
    10 g
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    10 g
  • white pepper powder
    1 pinch
  • spring onion chopped, to garnish
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 782 kcal / 3268 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 75 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 646 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...