Pork Belly Cabbage Rice
TM6

Pork Belly Cabbage Rice

3.6 (28 ocen)

Składniki

  • 6 garlic cloves
  • 20 g cooking oil
  • 300 g pork belly, skinless, cut in slices (2-3 mm)
  • 350 g Basmati rice, rinsed
  • 450 g water
  • 200 g cabbage, cut in chunks (4 cm)
  • 30 g dark soy sauce
  • 30 g light soy sauce
  • 10 g oyster sauce
  • 10 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
  • 1 pinch white pepper powder
  • 1 sprig spring onion, chopped, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3268 kJ / 782 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
75 g
Tłuszcz
45 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Błonnik
3 g
Sód
646 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy