Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 garlic cloves
- 20 g cooking oil
- 300 g pork belly, skinless, cut in slices (2-3 mm)
- 350 g Basmati rice, rinsed
- 450 g water
- 200 g cabbage, cut in chunks (4 cm)
- 30 g dark soy sauce
- 30 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 10 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 pinch white pepper powder
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3268 kJ / 782 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Salted Fish Pork Belly
30min
Steamed Pork Patty With Rice
25 Min
Ginger Pork
25 Min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Braised Pork and Egg with Rice
45min
Braised pork belly
55min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min