
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 garlic cloves
- 20 g cooking oil
- 300 g pork belly, skinless cut in slices (2-3 mm)
- 350 g Basmati rice rinsed
- 450 g water
- 200 g cabbage cut in chunks (4 cm)
- 30 g dark soy sauce
- 30 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 10 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 pinch white pepper powder
- 1 sprig spring onion chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 782 kcal / 3268 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Węglowodany
- 75 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 646 mg