
Urządzenia i Akcesoria
Empanada XXL
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
100 g pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
-
120 g sera manchego pokrojonego na kawałki
-
2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 275 g każde)
-
500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
40 g bułki tartej
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
180 g papryki konserwowej pieczonej, odsączonej, pokrojonej na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 - 20 g papryczki chili jalapeño, marynowanej w plastrach, odsączonej
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
50 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
20 g pasty ajvar
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
778.2 kcal /
3255.8 kJ
Białko
31.7 g
Tłuszcz
52.4 g
Węglowodany
50.3 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
18.2 g
Sód
1345.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska