Urządzenia i Akcesoria
Wrapy tikka masala
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
5 g kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość, grubo posiekana, do dekoracji
-
150 g jogurtu greckiego
-
¾ łyżeczki soli
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka przyprawy garam masala
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
280 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej i opłukanej (1 puszka, opcjonalnie)
-
4 tortille pszenne
-
woda do zwilżenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1025.3 mg
Białko
41.1 g
Kalorie
1858.9 kJ /
444.3 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
48.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wrapy z całego świata
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Pizzaiola z krojonymi ziemniakami (TM7, TM6, TM5)
55 min
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Wrapy karaibskie
35 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min