Urządzenia i Akcesoria
Wrapy tikka masala
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
5 g kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość, grubo posiekana, do dekoracji
-
150 g jogurtu greckiego
-
¾ łyżeczki soli
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka przyprawy garam masala
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
280 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej i opłukanej (1 puszka, opcjonalnie)
-
4 tortille pszenne
-
woda do zwilżenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1025.3 mg
Białko
41.1 g
Kalorie
1858.9 kJ /
444.3 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
48.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wrapy z całego świata
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffiny warzywno-jajeczne z wędzonym łososiem
45 Min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 Min
Pizzaiola z krojonymi ziemniakami (TM7, TM6, TM5)
55 Min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 Min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 Min
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 Min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 Min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 Min
Wrapy karaibskie
35 Min
Bułeczki na parze z chorizo
2 Std.
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 Min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 Min