Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
10 g koperku, świeżego tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
45 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka miodu płynnego
-
1 ½ łyżeczki soli plus 2 szczypty
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 100 g każdy)
-
1200 g wody
-
270 g makaronu, suchego pełne ziarno, kokardki, Lubella
-
1 ogórek ze skórką lub bez skórki
-
½ cebuli½ czerwonej cebuli
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1064.4 mg
Białko
40.6 g
Kalorie
2894.9 kJ /
691.9 kcal
Tłuszcz
32.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
57.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min