Wrapy à la moussaka

4.7 18 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g sera żółtego np. goudy, ementalera, pokrojonego na kawałki
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 60 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 60 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 200 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 200 g bakłażana pokrojonego w 1 cm plastry
  • 10 g masła
  • 180 g mleka
  • 15 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 4 tortille pszenne (patrz wskazówka)
  • woda do zwilżenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 994.4 mg
Białko 23.1 g
Kalorie 2056.4 kJ / 491.5 kcal
Tłuszcz 26.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 44.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...