Nasello al vapore con crema di zucca e spinaci

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 pezzetto di scorza di limone (opcjonalnie) (senza la parte bianca)
  • 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 600 g di filetti di nasello
  • 40 g di cipolla a pezzi
  • 400 g di polpa di zucca a tocchetti
  • 100 g di patate pelate e a tocchetti
  • 450 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 250 - 300 g di spinaci freschi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 292.2 mg
Białko 30.5 g
Kalorie 1263.6 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 13.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...