Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cuori di merluzzo
- 8 pomodorini ciliegia a metà
- 2 cucchiai di olive taggiasche denocciolate
- 12 foglie di basilico fresche, lavate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1200 g di acqua
- 5 g di sale + q.b.
- 400 g di patate, pelate e a dadini (2 cm)
- 400 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1116.3 kJ / 266.8 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 597.6 mg
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35min
Salmone al curry con verdure invernali
35min
Merluzzo al pomodoro con verdure
40min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40min
Pollo speziato e purè di cavolfiore
40min
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50min
Insalata di quinoa, pesce spada e verdure
35min
Involtini di pollo, orzo e spinaci
40min
Filetti di salmone, riso basmati e contorno di cavolfiore
30min
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40min
Fettine saporite di tacchino con orzo allo zafferano
2 Std.
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45min