Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsione
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
Filetti di sogliola e piselli
- 400 g di acqua
- 200 g di piselli surgelati
- 600 g di filetti di sogliola (150 g circa a filetto)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 872.8 kJ / 208.5 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 836 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35min
Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
40min
Patate lesse
40min
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35min
Merluzzo al vapore con riso e spinaci
30 min
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50 min
Filetti di nasello con carote arancioni e viola al timo
45 min
Sogliola al vapore con verdurine
30 min
Nasello al cartoccio con verdure (TM6)
1h
Menù: Branzino, patate e carciofi e budino al cioccolato
50 min
Sogliola al vapore con insalata russa
35min