Piccoli coni siciliani

Piccoli coni siciliani

3.5 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 pezzi

Składniki

Cialda
  • 25 g zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 320 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 10 g di cacao amaro in polvere
  • 5 g di caffè istantaneo
  • 1 bustina di zucchero vanigliato
  • 2 uova
  • 30 g di burro a pezzi
    30 g di strutto
  • 20 g di aceto di vino bianco
  • 40 g di Marsala
Ripieno
  • 700 g di ricotta di pecora scolata dal siero
  • 120 g zucchero
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere
  • 80 g di gocce di cioccolato
Terminare la preparazione
  • 50 g di burro fuso
  • 1 albume
  • 1000 g di olio di semi di arachidi
  • 50 g pistacchi tritati
    50 g di frutta mista candita a pezzetti

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.1 g
Kalorie 2606 kJ / 623 kcal
Tłuszcz 41.8 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 47.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...