Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di salame piccante a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di burro a pezzi
- 20 g di cipolla a pezzi
- 90 g di farina tipo 00
- 400 g di latte intero a temperatura ambiente
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- pangrattato
- 2 - 3 uova sbattute
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 819 kJ / 196 kcal
- Białko
- 4.81 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 0.34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gattò di patate
1h 30min
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1h
Calzone
2u. 50min
Frittelle di patate e Parmigiano
30 min
Crocchette di gamberi
10 Std.
Panzerotti romani
1h 10 min
Cono graffa
1h
Timballo di risotto in mattonella con cuore filante
1h 20 min
Calzoni fritti napoletani
2h 30 min
Tortano speck e fontina
2h
Pizzette fritte
1h 55min
Crocchette di riso al forno
1sa 35 dk