Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 1 base di pan di Spagna a metà
- 2 cucchiai di Rum
Farcia
- 200 g di crema gianduia
- 80 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di granella di nocciole
- 1 cucchiaino di Rum
- 30 g di wafer alla nocciola a pezzi
Decorazione
- 170 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 50 g di crema gianduia
- 50 g granella di nocciole
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Bicerin
30 min
Torta Bimby® al caffè e nocciole
1h
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Crema pasticcera
15min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Glassa di zucchero
10min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Torta cappuccino
2h
Zuccotto
7 Std. 10 Min
Torta Bimby®
1 Std. 50 Min
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3h 15min
Bignè con crema pasticcera
3h