Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 1 base di pan di Spagna a metà
- 2 cucchiai di Rum
Farcia
- 200 g di crema gianduia
- 80 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di granella di nocciole
- 1 cucchiaino di Rum
- 30 g di wafer alla nocciola a pezzi
Decorazione
- 170 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 50 g di crema gianduia
- 50 g granella di nocciole
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dolcetti semplici mandorle e cioccolato
5h 40min
Torta degli auguri
1 Std. 35 Min
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Torta al cioccolato con profiteroles
21 Std.
Cannoli al nocciolato
20min
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 Std.
Crostata al tiramisù
3h 15min
Crema tartufo
12h 20min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11j
Glassa al cioccolato
20min
Crostata morbida al cioccolato
2 godz. 40 min