Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al cioccolato
- 80 - 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 20 - 50 g di cacao amaro in polvere
- 400 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di zucchero
- 4 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
Gelato alla vaniglia
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 600 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 180 g di zucchero
- 6 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
Gelato alla fragola
- 50 - 60 g di zucchero
- 500 g di fragole congelate, a fette
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 125 g di cioccolato bianco a pezzi
- 250 g di fragole a metà
- Wartości odżywcze
- na 12 porzioni
- Kalorie
- 24228 kJ / 5768 kcal
- Białko
- 88.1 g
- Węglowodany
- 626.6 g
- Tłuszcz
- 333.6 g
- Błonnik
- 33.8 g
Alternatywne przepisy
Coppetta al caffè
2h 15min
Torta Bicerin
30 min
Semifreddo veloce al caffè
1h
Tiramisù al limone
6h 5min
Gelato biscotto alla fragola
4 godz.
Torta gelato ai frutti di bosco
11 godz. 30 min
Torta cappuccino
2h
Sformatini di riso tricolore
1h 25min
Limoni di frolla ripieni
1h 30 min
Zuccotto all'ananas
7h 25min
Panna cotta al melone
4h 15min
Americano
10min