Torta gelato napoletana

Torta gelato napoletana

4.3 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 18 godz. 55 min
12 porzioni

Składniki

Gelato al cioccolato
  • 80 - 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 20 - 50 g di cacao amaro in polvere
  • 400 g di latte intero
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 150 g di zucchero
  • 4 tuorli d'uovo
  • 1 pizzico di sale
Gelato alla vaniglia
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 600 g di latte intero
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 180 g di zucchero
  • 6 tuorli d'uovo
  • 1 pizzico di sale
Gelato alla fragola
  • 50 - 60 g di zucchero
  • 500 g di fragole congelate, a fette
  • 120 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
  • 125 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 250 g di fragole a metà

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 100.6 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 2068.9 kJ / 494.5 kcal
Tłuszcz 29.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Węglowodany 53.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...