Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 500 g di farina tipo 00
- 80 g di zucchero
- 2 uova medie
- 120 g di vino bianco
- 100 g di olio di oliva
Ripieno
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di zucchero
- 400 g di ceci in scatola, sgocciolati
-
20
g di liquore all'arancia
lub 20 g di liquore all'anice - 1 pizzico di cannella in polvere
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 30 g di miele
Terminare la preparazione
- 1000 g di olio di arachidi
- 50 g di zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1879 kJ / 449 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza rustica lucana
1h 15min
Zuppa di ceci e castagne
1 Std. 20 Min
Danubio dolce al cioccolato
6h
Cassata siciliana
6óra 35p
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4h
Pastiera fiori d'arancio
12h
Sagne chine
1h 40min
Crostatine al limoncello
2 godz. 35 min
Cavatelli
1 Std. 30 Min
Babà napoletano
3h
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min