Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 500 g di farina tipo 00
- 80 g di zucchero
- 2 uova medie
- 120 g di vino bianco
- 100 g di olio di oliva
Ripieno
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di zucchero
- 400 g di ceci in scatola, sgocciolati
-
20
g di liquore all'arancia
lub 20 g di liquore all'anice - 1 pizzico di cannella in polvere
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 30 g di miele
Terminare la preparazione
- 1000 g di olio di arachidi
- 50 g di zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1879 kJ / 449 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Pan di Spagna
1h 50min
Savoiardi morbidi
40min
Zucchero al limone e cardamomo
2h 15min
Torrone alle mandorle
3 Std. 20 Min
Ciambelline glassate
50min
Krapfen di patate ripieni
2h 30min
Crispedduzzi calabresi
1 godz. 5 min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Crostata Arlecchino
1u.
Taralli al limoncello
45min
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55min