Krapfen di patate ripieni

Krapfen di patate ripieni

3.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Krapfen
  • 500 g di patate a pasta gialla pelate e a fette (0.5 mm)
  • 700 g di acqua
  • 2 pizzichi di sale
  • 100 g di farina tipo 0
  • 100 g di farina tipo 00
  • 30 g di lievito di birra fresco sciolto in poca acqua
  • 10 g di zucchero
  • 2 uova (60 g cad.)
  • 30 g di burro morbido
  • farina tipo 0 q.b.
Ripieno ai funghi
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di funghi porcini freschi puliti e a fette
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • farina tipo 0 q.b.
  • olio di semi di arachide q.b. per friggere a immersione

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10.5 g
Kalorie 2141.5 kJ / 511.8 kcal
Tłuszcz 32.4 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 44.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...