Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 50 g di latte intero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di zucchero
- 40 g di cacao amaro in polvere + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1343 kJ / 321 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Praline al gelato
5 Std. 55 Min
Coppetta all'amarena
11hod. 40min
Coppette biscotto
20 Min
Sorbetto al limone
8 godz. 30 min
Galette des rois al cioccolato
2 Std. 30 Min
Bignè cake
4u.
Semifreddo al cioccolato/caffé
6 godz. 30 min
Semifreddo ai due cioccolati e nocciole
7h
Semifreddo nocciolato
8h 20min
Profiteroles
2 Std.
Bignè al cioccolato
3hod.
Tartufi al cioccolato
2u. 45min