Spezzatino di vitello con patate e mele

Spezzatino di vitello con patate e mele

4.0 84 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sedano a pezzi (3 cm)
    20 g
  • di carota pelata e a pezzi (3 cm)
    50 g
  • di cipolla a metà
    60 g
  • di bocconcini di carne di vitello senza nervi a pezzi (3x3 cm)
    500 g
  • di vino bianco secco
    60 g
  • di patate pelate e a pezzi (2x2 cm)
    300 g
  • di pomodori pelati
    200 g
  • di acqua
    180 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • mela sbucciata e a fette (0,5 cm)
    1
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    2 rametti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 295 kcal / 1234 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 418 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...