Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 6 cuori di merluzzo (circa 150 g l'uno)
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino piccante rosso
- 120 g di olive nere denocciolate, a rondelle + q.b.
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati e sgocciolati
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di polpa di pomodoro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Platessa al pomodoro
30 min.
Merluzzo alla pizzaiola
30 min.
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45 min
Salmone al cartoccio
35p
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 min
Filetto di orata con peperoni (TM6)
25 min.
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35p
Pesce spada alla ghiotta
40 min
Cernia con salsa mediterranea
40 min
Scaloppine con ratatouille (Bimby Friend)
40 min
Insalata di calamari al limone
35p
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1h