Merluzzo con salsa saporita (6 porzioni)

Merluzzo con salsa saporita (6 porzioni)

4.7 186 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 3 foglie di basilico fresche lavate
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 6 cuori di merluzzo (circa 150 g l'uno)
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 1 peperoncino piccante rosso
  • 120 g di olive nere denocciolate a rondelle + q.b.
  • 1 cucchiaio di capperi sotto sale sciacquati e sgocciolati
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di polpa di pomodoro a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 27.4 g
Kalorie 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...