Abóbora assada com creme de hortelã e azeite de ervas aromáticas e avelã

5.0 2 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 doses

Składniki

  • abóbora-manteiga (1500 g aprox.)
    1
  • sal
    2 c. chá de
  • hortelã só as folhas
    5 pés de
  • coentros só as folhas
    10 g
  • azeite mais q.b. p/ untar e regar
    100 g
  • alho
    3 dentes de
  • limão raspa e sumo
    1
  • queijo-creme
    250 g
  • iogurte grego natural
    125 g
  • Avelã torrada picada grosseiramente, q.b. p/ servir

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1416 mg
Białko 8.8 g
Kalorie 2248 kJ / 537.3 kcal
Tłuszcz 46.9 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 15.6 g
Węglowodany 25.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...