Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g azeite
lub 20 g óleo vegetal - 200 - 250 g beringela cortada em fatias (2 cm aprox.), depois em pedaços (3 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 Receita completa
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear mistura de legumes
30 min
Saltear mistura de legumes para sopa ou guisados
25 min
Saltear 200 g de curgete
20 min
Saltear 400 g de beringela
35 Min
Saltear 400 g de cenoura em palitos
20 min
Saltear frango em tiras
15min
Saltear 200 g de alho-francês
20 min
Saltear pimento vermelho com cebola
25 min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15min
Saltear 200 g de pimento
20 min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25 min
Saltear camarão
15min