Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g gengibre fresco s/ casca
- 2 dentes de alho
- 30 g mel
- 30 g molho de soja
- 20 g óleo de sésamo
- 45 g vinagre
- 200 g couve chinesa cortada (1 cm aprox.)
-
200
g alface romana cortada (1 cm aprox.)
lub 200 g alface iceberg cortada (1 cm aprox.) - 100 g kimchi escorrido
- 300 g sobras de frango assado desfiado ou cortado em pedaços (1 cm aprox.)
- 2 c. sopa de cebolo (spring onion) cortado em rodelas finas
- 1 c. sopa de sementes de sésamo tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1166.7 kJ / 278.9 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 572.8 mg
Alternatywne przepisy
Hambúrguer de frango em pão nuvem
45 Min
Tempero universal
5 Min
Peixe assado com curcuma e molho de tomate
30 Min
Arroz de tomate e legumes
1 Std. 15 Min
Salada de truta e ervilhas
40 Min
Sargos ao vapor com legumes e manteiga de ervas
35 Min
Frango picante com batatas e molho de coentros
4 Std. 30 Min
Lombo de porco com ameixa
13 godz. 30 min
Carne de vaca picante com pera
50 Min
Bifes de peru recheados e arroz a vapor
1 Std.
Picadinho madeirense
2 Std.
Guisado de peru com alho
45 Min