Pizza romana (di Gabriele Bonci)

Pizza romana (di Gabriele Bonci)

4.6 10 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
3 pezzi

Składniki

Pre-impasto
  • 5 g di lievito di birra disidratato
    10 g di lievito di birra fresco
  • 510 g di acqua
  • 15 g di zucchero di canna
  • 430 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
  • 300 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
  • 15 g di sale
  • 20 g di olio extravergine di oliva
Lievitazione
  • 500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • olio extravergine di oliva q.b.
Terminare la preparazione
  • semola rimacinata di grano duro q.b.
  • passata di pomodoro condita (olio, sale e origano)
  • olio extravergine di oliva q.b. per condire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 3 pezzi

Sód 7599 mg
Białko 97.5 g
Kalorie 11863.5 kJ / 2838 kcal
Tłuszcz 49.5 g
Błonnik 37.5 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 534 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...