Panettone TM6

Panettone TM6

4.4 164 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
10 fette

Składniki

  • 85 g di uvetta
  • 300 g di acqua calda
Aroma
  • 1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 limone naturale solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 30 g di miele
  • 20 g di Rum bianco
  • 1 stecca di vaniglia solo i semini estratti
Poolish
  • 85 g di frutta candita mista
  • 120 g di farina manitoba
  • 10 g di lievito di birra fresco
Primo impasto
  • 260 g di farina manitoba
  • 2 tuorli
  • 100 g di zucchero
  • 100 g di burro morbido, a tocchetti
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
Secondo impasto
  • 80 g di farina manitoba
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 100 g di zucchero
  • 2 tuorli
  • 50 g di burro morbido, a tocchetti

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 207.2 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 1694.9 kJ / 405.1 kcal
Tłuszcz 12.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...