Pizza napoletana

4.3 507 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 porzioni

Składniki

  • 450 g di acqua
  • 360 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 3 g di lievito di birra fresco
  • 8 g di sale
  • 30 g di succo di limone
  • 200 - 220 g di pomodori pelati a pezzi
  • 200 g di mozzarella di bufala a fette, ben sgocciolata
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • foglie di basilico fresche a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 35.7 g
Kalorie 4273.9 kJ / 1021.5 kcal
Tłuszcz 36.5 g
Błonnik 208.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 145.3 g

Może spodoba Ci się również...