Pizza napoletana

4.4 472 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 porzioni

Składniki

  • di acqua
    450 g
  • di farina tipo 0 + q.b.
    360 g
  • di lievito di birra fresco
    3 g
  • di sale
    8 g
  • di succo di limone
    30 g
  • di pomodori pelati a pezzi
    200 - 220 g
  • di mozzarella di bufala a fette, ben sgocciolata
    200 g
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • foglie di basilico fresche a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1021.5 kcal / 4273.9 kJ
Białko 35.7 g
Tłuszcz 36.5 g
Węglowodany 145.3 g
Błonnik 208.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g

Możesz także polubić...