Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di acqua
- 3 g di lievito di birra fresco
- 360 g di farina tipo 0 + q.b.
- 8 g di sale
- 30 g di succo di limone
- 200 - 220 g di pomodori pelati a pezzi
- 200 g di mozzarella di bufala a fette, ben sgocciolata
- olio extravergine di oliva q.b.
- foglie di basilico fresche, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4273.9 kJ / 1021.5 kcal
- Białko
- 35.7 g
- Węglowodany
- 145.3 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 208.5 g
Alternatywne przepisy
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24u.
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20 Std.
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Pizza margherita (per 1 persona)
1h 30min
Pizza con salame piccante TM6
3h 30min
Pizza barese ai pomodorini
2 Std.
Burger buns
4h 40min
Focaccia barese TM6
4h
Pane semplice
4h
Pizzette
3h 40min
Baguette francese (TM6)
5h
Alberello di bignè con crema diplomatica
2 Std.