Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di latte intero
- 100 g di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina manitoba
- 300 g di farina tipo 0
- 90 g di burro
- 1 uovo (da 60 g circa)
-
1
stecca di vaniglia, i semini
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 1 pizzico di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 862.3 kJ / 206.1 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 10.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini con gocce di cioccolato
3h 30min
Ciabattine
3h 30min
Panini all'olio (TM6)
1h 10min
Pizzette
3h 40min
Piadina romagnola
15min
Croissant
7 Std. 30 Min
Girelle al Rum e arancia
7 Std. 30 Min
Pane bianco
3h
Focaccia alle olive (TM6)
2h
Burger buns
4 Std. 40 Min
Bottoncini al latte semidolci (TM6)
45min
Focaccine morbide
3h 30min