Focaccia integrale a lunga lievitazione

Focaccia integrale a lunga lievitazione

5.0 15 ocen
Przygotowanie 243 godz.
Czas całkowity 24 godz.
6 porzioni

Składniki

Pre-impasto
  • 3 g di lievito di birra disidratato
    7 g di lievito di birra fresco
  • 350 g di acqua
  • 10 g di zucchero di canna
  • 200 g di farina integrale di tipo manitoba
  • 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
  • 15 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 12 g di sale
  • 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 w)
  • 100 g di farina integrale di tipo manitoba
Lievitazione
  • 500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • olio extravergine di oliva q.b.
Terminare la preparazione
  • semola rimacinata di grano duro q.b.
  • 35 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 30 di acqua
  • 5 g di sale
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1118.4 mg
Białko 10 g
Kalorie 1535.3 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 63.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...