Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
-
3
g di lievito di birra disidratato
lub 7 g di lievito di birra fresco - 350 g di acqua
- 10 g di zucchero di canna
- 200 g di farina integrale di tipo manitoba
- 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di farina integrale di tipo manitoba
- 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 w)
- 12 g di sale
Lievitazione
- 500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- olio extravergine di oliva q.b.
Terminare la preparazione
- semola rimacinata di grano duro q.b.
- 30 di acqua
- 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 g di sale
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1535.3 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 1118.4 mg
Alternatywne przepisy
Pane di segale e erbe aromatiche
17h 30min
Pane in cassetta semplice
19hod.
Pane semplice
4小时
Pane ai semi di girasole
22 godz.
Pane morbido di farro
19hod.
Pane di segale
20hod. 30min
Focaccia integrale con cipolle e peperoni
3 Std. 20 Min
Impasto per pizza di segale
2 Std. 10 Min
Pane di kamut e farro
4小时
Focaccia genovese (TM6)
5h
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Impasto per pizza integrale
2小时