Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 0
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 9 g di sale
- 40 g di burro
- 200 g di polpa di pomodoro
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di zucchero
- basilico fresco, le foglie a piacere
- mozzarella per pizza a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Cornetti brioche
6 Std. 30 Min
Panini con gocce di cioccolato
3u. 30min
Panini all'olio (TM6)
1h 10 min
Piadina romagnola
15min
Focaccia alle olive (TM6)
2h
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Burger buns
4h 40 min
Bottoncini al latte semidolci (TM6)
45 min
Focaccine morbide
3u. 30min
Pizzette rosse
4h
Pizza napoletana
9 Std.
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24 godz.