Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1500 g di acqua
- 500 g di farina tipo 0
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 9 g di sale
- 40 g di burro
- 200 g di polpa di pomodoro
- 1 pizzico di zucchero
- basilico fresco, le foglie a piacere
- mozzarella per pizza a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24 Std.
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Pizza napoletana
9h
Burger buns
4 godz. 40 min
Panini all'olio (TM6)
1h 10min
Focaccia alle olive (TM6)
2h
Piccoli calzoni TM6
4 godz. 30 min
Girelle di pizza al prosciutto
2 Std. 30 Min
Piadina romagnola
15 Min
Panini con gocce di cioccolato
3 Std. 30 Min
Focaccine all'origano
1h 30min
Focaccine morbide
3 Std. 30 Min