Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g di acqua
- 35 g di lievito madre disidratato
- 650 g di farina tipo 0
- 30 g di farina di riso
- 20 g di farina di soia
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- passata di pomodoro, a piacere
- 250 g di mozzarella, sgocciolata e a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2363.4 kJ / 564.5 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 89.4 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 866.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornetti brioche
6h 30 min
Piadina sfogliata (1 porzione)
40 min
Piadina romagnola
15min
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20h
Pagnotte integrali con lievito madre
4 Std.
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Burger buns
4 Std. 40 Min
Pizza romana bianca
6h 30 min
Pane semplice
4 Std.
Pizza barese ai pomodorini
2j
Pizza napoletana
9h
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24h