Pandoro

4.8 772 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz. 15 min
10 fette

Składniki

Aroma
  • 40 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 30 g di miele
  • 30 g di burro a pezzi
  • 1 cucchiaio di Rum
    1 cucchiaio di Marsala
  • 2 stecche di vaniglia i semini estratti
Poolish
  • 12 g lievito di birra fresco sbriciolato
  • 60 g di farina manitoba (vedere consigli)
  • 60 g di acqua
Primo impasto
  • 70 g di acqua
  • 180 g di farina manitoba
  • 2 tuorlo
  • 60 g di zucchero
  • 50 g di burro morbido, a tocchetti
Secondo impasto
  • 90 g di farina manitoba
  • ½ cucchiaino di sale
  • 25 g di zucchero
  • 3 tuorli
  • 40 g di burro morbido, a tocchetti
  • 1250 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • zucchero a velo q.b. per spolverizzare

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 111.9 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 1318.6 kJ / 315.1 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 42.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...