Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aroma
- 40 g di cioccolato bianco a pezzi
- 30 g di miele
- 30 g di burro a pezzi
-
1
cucchiaio di Rum
lub 1 cucchiaio di Marsala - 2 stecche di vaniglia, i semini estratti
Poolish
- 12 g lievito di birra fresco, sbriciolato
- 60 g di farina manitoba (vedere consigli)
- 60 g di acqua
Primo impasto
- 70 g di acqua
- 180 g di farina manitoba
- 2 tuorli
- 60 g di zucchero
- 50 g di burro morbido, a tocchetti
Secondo impasto
- 90 g di farina manitoba + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 25 g di zucchero
- 3 tuorli
- 40 g di burro morbido, a tocchetti + q.b.
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- zucchero a velo q.b. per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1318.6 kJ / 315.1 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 111.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone TM6
10h 30min
Ghirlanda dolce di Natale
4 Std. 30 Min
Mandorle sabbiate
1h
La colomba perfetta
7h
Torta marmorizzata al Varoma
2h
Panettone
6 Std. 30 Min
Colomba
9 Std.
Cornetti sfogliati (TM6)
9 Std.
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20 min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Krapfen con crema pasticcera
4 Std. 20 Min
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24 godz.