Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di latte
- 100 g di strutto
- 500 g di farina tipo 00
- 2 cucchiaini di lievito istantaneo per torte salate
- 10 g di sale
Farcia
-
250
g di formaggio Squacquerone
lub 250 g di crescenza - 100 g di rucola
- 1 pizzico di sale
- 150 g di prosciutto crudo di Parma a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2711 kJ / 648 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24 Std.
Cornetti brioche
6 godz. 30 min
Tigelle
3 godz. 50 min
Piadina romagnola farcita
55 Min
Pizzette
3h 40min
Piadina sfogliata (1 porzione)
40 Min
Burger buns
4h 40 min
Panini all'olio (TM6)
1 Std. 10 Min
Girelle di pizza al prosciutto
2 Std. 30 Min
Focaccia caprese
3h 30min
Ciabattine
3h 30min
Focaccine morbide
3h 30min