Risotto bolognese

4.5 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • beef mince
    200 g
  • dried oregano
    ¼ tsp
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • garlic cloves
    2
  • carrot cut into pieces
    100 g
  • celery stalk cut into pieces
    50 g
  • eschalot cut into halves
    1
  • fresh basil leaves only
    2 sprigs
  • Arborio rice
    250 g
  • water
    650 g
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    1 tbsp
  • tomato passata
    300 g
  • dried bay leaf
    1
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • butter
    15 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 670.3 mg
Białko 26.7 g
Kalorie 2586.9 kJ / 618.3 kcal
Tłuszcz 29.7 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Węglowodany 63.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...