Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Satay sauce
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred, to taste
- ½ tsp fennel powder
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 2 tbsp tamari
- 1 tbsp tamarind paste
- 2 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark brown sugar
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter (see Tip)
Chicken, rice and vegetables
- 350 g jasmine rice
- 1200 g water
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g carrots, cut into thin strips
- 200 g broccolini, cut into thirds or cauliflower, cut into small florets (3 cm)
- 50 g red capsicum, cut into thin strips
- 50 g brown onion, cut into thin wedges
- 80 g sugar snap peas, trimmed and cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2312 kJ / 552.6 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 63.4 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 748.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and cashews
55 min
Apricot chicken risotto
30min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
Quick massaman beef curry
40min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min
Quick chicken curry
35min
Curried sausages and lentils
1 godz.
Chicken pad thai
55 min
Butter chicken
55 min
Thai red chicken curry
30min
Creamy coconut chicken curry
30min
Beef and potato massaman curry
2 godz. 10 min