Chicken and pesto risoni

Chicken and pesto risoni

4.4 316 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Pesto
  • Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
    40 g
  • pine nuts
    1 tbsp
  • garlic clove
    1
  • fresh basil leaves only (approx. 20 g)
    3 - 4 sprigs
  • olive oil
    40 g
Chicken pasta
  • carrot cut into pieces (2 cm)
    150 g
  • leek white and light green parts only, cut into pieces
    150 g
  • olive oil
    30 g
  • skinless chicken thigh fillets cut into pieces (approx. 3 cm)
    400 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • water
    500 g
  • dried risoni pasta
    250 g
  • frozen green peas thawed
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 627.5 kcal / 2636 kJ
Białko 32.3 g
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 48.7 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 452.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...