No waste vegetable stock concentrate

4.7 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
700 g

Składniki

  • onion leek or spring onions, cut into pieces
    120 g
  • mixed vegetables plus trimmings or peelings, cut into 2 cm pieces, (celery, carrots, celeriac, parsnips, turnips, swede, tomato, zucchini and garlic)
    800 g
  • fresh herbs of choice, leaves, stems and roots, cut into thirds
    6 - 8 sprigs
  • rock salt
    150 g
  • black peppercorns
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 700 g

Sód 59873.9 mg
Białko 25.6 g
Kalorie 2774.9 kJ / 663.2 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 39.7 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 109.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...