Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6)

Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6)

4.9 19 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • żółtka
    2
  • skrobi ziemniaczanej
    30 g
    30 skrobi kukurydzianej
  • mleka
    500 g
  • cukru
    60 g
  • laskę wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
    1
  • soli
    2 szczypty
  • mąki pszennej
    150 g
  • cydru
    140 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia
    15 g
  • jajka
    2
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
    400 g
  • migdały, w płatkach do posypania
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 308.2 kcal / 1289.3 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 50.1 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 119 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...