
Urządzenia i Akcesoria
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
żółtka2
-
skrobi ziemniaczanej30 g
-
mleka500 g
-
cukru60 g
-
laskę wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)1
-
soli2 szczypty
-
mąki pszennej150 g
-
cydru140 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia15 g
-
jajka2
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)400 g
-
migdały, w płatkach do posypania
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308.2 kcal /
1289.3 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
50.1 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
119 mg