
Urządzenia i Akcesoria
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
250 g
Składniki
-
6 ziaren kardamonu, całych
-
10 ziaren pieprzu kolorowego
-
2 goździki
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
1 gwiazdka anyżu w całości
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
200 g wody
-
170 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 torebki czarnej herbaty
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
279.6 kcal /
1169.9 kJ
Białko
0.5 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
70.4 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
26.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAWA
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zimowa czekolada do picia
10 min
Kawa mielona piernikowa
10 min
Korzenna herbata z wanilią i malinami
25 min
Syrop do grzanego wina
12 godz. 45 min
Trufle rumowo-cynamonowe
45 min
Sól ziołowo-cytrynowa
1 godz.
Grzane białe wino
20 min
Napar jabłkowy
40 min
Gorąca czekolada z kawą zbożową
10 min
Syrop piernikowy
1 godz. 10 min
Rozgrzewająca herbata z hibiskusa
30 min
Cappuccino czekoladowe
10 min