Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)

Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)

4.8 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porcji

Składniki

  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    150 g
  • cukru
    50 g
  • kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
    8 łyżeczek
  • napoju roślinnego dowolnego, Inka®
    120 g
  • mleczka kokosowego (400 g każda), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
    2 puszki
  • truskawki, świeże przekrojone na pół, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 474.5 kcal / 1985.2 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 30.5 g
Węglowodany 29.7 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 25.8 g
Sód 24.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...