Urządzenia i Akcesoria
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porcji
Składniki
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
50 g cukru
-
8 łyżeczek kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
-
120 g napoju roślinnego dowolnego, Inka®
-
2 puszki mleczka kokosowego (400 g każda), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
24.6 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
1985.2 kJ /
474.5 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
25.8 g
Węglowodany
29.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tiramisu na kawie zbożowej
5 godz. 25 min
Kokosowa panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
3 godz.
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Roślinna pianka do kawy
10 min
Semifredo z kawą zbożową
7 godz.
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 godz. 10 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Smoothie z jagodami acai
10 min
Zimowa czekolada do picia
10 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min