Wersje kompatybilne
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 50 g cukru
- 8 łyżeczek kawy zbożowej, rozpuszczalnej, Inka® Klasyczna
- 120 g napoju roślinnego, dowolnego, Inka®
- 2 puszki mleczka kokosowego (400 g każda), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
- truskawki, świeże, przekrojone na pół, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1985.2 kJ / 474.5 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 24.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Lody kokosowe
6 Std. 30 Min
Mango Tango (koktajl kawowo-owocowy)
10min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10min
Migdałowe ciasto z tahini
1h 30min
Śniadaniowy koktajl kawowy
10min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6 Std. 30 Min
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12h 40min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10min
Kakaowy koktajl z nasionami konopi
10min