
Urządzenia i Akcesoria
Sushi donuty
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 sztuk
Składniki
-
260 g ryżu do sushi
-
1200 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
2 łyżki octu ryżowego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 awokado (150-200 g), dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
olej sezamowy do natłuszczenia
-
100 g wędzonego łososia w plastrach
-
warzywa i/lub owoce, mieszane np. ogórek, rzodkiewki, marchewka, awokado, pomidorki koktajlowe, mango, do dekoracji
-
1 płat wodorostów nori pokrojony w paski (ok. 7 x 1 cm)
-
1 łyżka ziaren sezamu, czarnego (opcjonalnie) do dekoracji
-
sos sojowy do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
158.5 kcal /
663.2 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
27.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
382.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
55 min
Łazanki z makiem i bakaliami
30 min
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6)
1 godz.
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Bibimbap burrito
45 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min