Maritozzi

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
12 pièces

Składniki

La poolish (base de la pâte)
  • 100 g d'eau
  • 5 g de levure boulangère fraîche
  • 100 g de farine Manitoba
La pâte
  • 60 g d'huile d'olive extra vierge
  • 50 g de sucre en poudre
  • 100 g d'œufs (environ 2 gros œufs)
  • 10 g de miel
  • 170 g de lait entier
  • 5 g de levure boulangère fraîche
  • les graines d'1 gousse de vanille semences
  • le zeste d'une orange non traitée finement râpé
  • 400 - 430 g de farine Manitoba
  • 10 g de sel
La fin de la préparation
  • 1 œuf
  • 60 g de crème liquide 35% m.g. froide

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 352.9 mg
Białko 7 g
Kalorie 1119.1 kJ / 267.5 kcal
Tłuszcz 9.1 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 38.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...