Brioches italiennes

Brioches italiennes

5.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
10 pièces

Składniki

  • de lait entier
    220 g
  • de levure boulangère sèche
    8 g
    15 g de levure boulangère fraîche
  • de farine de blé et un peu pour le saladier
    370 g
  • de sucre en poudre
    125 g
  • œuf
    1
  • de miel
    50 g
  • d'eau de fleur d'oranger (opcjonalnie)
    1 c. à soupe
  • de beurre doux mou et coupé en morceaux
    50 g
  • farine de blé pour le travail
  • d'eau
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    200 g
  • de sucre glace
    20 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 339.6 kcal / 1420.9 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 50.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 26.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...