Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de lait entier
-
8
g de levure boulangère sèche
lub 15 g de levure boulangère fraîche - 370 g de farine de blé, et un peu pour le saladier
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de miel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger (opcjonalnie)
- 50 g de beurre doux, mou et coupé en morceaux
- farine de blé, pour le travail
- 100 g d'eau
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1420.9 kJ / 339.6 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 26.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à pizza italienne
2hod. 5min
Brioche Nanterre
4h 15min
Flan sans pâte
6h
Brioche butchy à partager
3h 50min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Pains de semoule Matlouh
2sa 10 dk
Gros beignets à la compote de pommes
3 godz. 40 min
Brioche feuilletée
5 godz.
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Brioche plissée crème aux agrumes
4h
Purée mousseline
40 分钟
Gâteau roulé à la confiture
30 Min