Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de lait entier
-
8
g de levure boulangère sèche
lub 15 g de levure boulangère fraîche - 370 g de farine de blé, et un peu pour le saladier
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de miel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger (opcjonalnie)
- 50 g de beurre doux, mou et coupé en morceaux
- farine de blé, pour le travail
- 100 g d'eau
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1420.9 kJ / 339.6 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 26.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets de carnaval à la fleur d’oranger
1 Std. 50 Min
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Brioche à la mie filante
1 godz. 45 min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Pâte à pizza italienne
2u. 5min
Brioche des rois feuilletée à la crème de noisette
3h 15min
Brioche des rois citron et fève tonka
4h 30min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Brioche aux pralines
8 Std. 35 Min
Brioche Nanterre
4h 15min