Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'eau minérale
- 12 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 150 g de farine T65
- 10 g de sel
- 50 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 180 g de beurre doux, en morceaux, et un peu pour les moules
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1969 kJ / 473 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux craquelins au gianduja
17h
Spritz au chocolat
50 Min
Croissants au beurre
16 Std. 15 Min
Rolls au crémeux citron
2 Std. 45 Min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Brioche feuilletée
5 Std.
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Petits beignets chocolat et noisettes
3u. 10min
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2 Std. 15 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min