Brioche au poulet et curry Nyonya

Brioche au poulet et curry Nyonya

4.3 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 parts

Składniki

La pâte
  • d'eau
    120 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de levure boulangère sèche
    2 c. à café
  • de farine à pain
    350 g
  • de lait en poudre
    30 g
  • œuf moyen (53-63 g)
    1
  • de beurre mou
    40 g
  • de sel
    ½ c. à café
La farce poulet-curry
  • de cuisses de poulet, avec peau (3 cuisses env.), coupées au hachoir en morceaux (3 cm)
    1200 g
  • de pâte d'épices nyonya (voir "Conseil(s)")
    150 g
  • de curry de Madras en poudre
    20 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • huile végétale pour huiler
  • de lait de coco
    200 g
  • œuf légèrement battu
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 498 kcal / 2084 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 521 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...