Brioche plissée crème aux agrumes

Brioche plissée crème aux agrumes

4.1 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
10 portions

Składniki

  • 675 g de farine de blé
  • 20 g de levure boulangère fraîche
  • 430 g de lait
  • 1 c. à café bombée de sel
  • 45 g de sucre en poudre blond
  • 90 g de beurre doux froid, coupé en morceaux
  • 4 œufs
  • farine de blé pour le saladier
  • 35 g de sucre en poudre
  • 5 g de zeste de citron
  • 10 g de zeste d'orange
  • 1 jaune d'œuf
  • 5 g de sucre vanillé maison
  • farine de blé pour le plan de travail
  • sucre glace pour la finition

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 367.7 mg
Białko 12 g
Kalorie 1722.1 kJ / 411.6 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 63.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...