Gâteau pâtissier aux spirales de pomme

Gâteau pâtissier aux spirales de pomme

3.8 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 parts

Składniki

  • 250 g de sucre en poudre
  • 200 g de beurre et un peu pour le moule
  • 370 g de farine de blé
  • 3 œufs
  • 1 pincée de sel
  • 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
  • 125 g de crème
  • 675 g de lait
  • 3 pincées de vanille en poudre
  • 50 g de fécule de maïs
  • 4 jaunes d'œufs
  • 60 g de jus de citron
  • 1000 g d'eau
  • 600 g de pommes coupées en morceaux de la taille de la goulotte (voir "Conseil(s)")
  • 10 g de sucre glace
    20 g d'amandes effilées

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 70.7 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 1938.3 kJ / 463.3 kcal
Tłuszcz 22.2 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 59.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...