Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre, et un peu pour le moule
- 370 g de farine de blé
- 3 œufs
- 1 pincée de sel
- 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 125 g de crème
- 675 g de lait
- 3 pincées de vanille en poudre
- 50 g de fécule de maïs
- 4 jaunes d'œufs
- 60 g de jus de citron
- 1000 g d'eau
- 600 g de pommes, coupées en morceaux de la taille de la goulotte (voir "Conseil(s)")
-
10
g de sucre glace
lub 20 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1938.3 kJ / 463.3 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 70.7 mg
Alternatywne przepisy
Sauce caramel au café
45 min
Escargots à la pistache
21 Std.
Sablés viennois
45 min
Café à la noisette
25min
Tarte amandine aux poires
2h 30min
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10min
Sauce piquante
35min
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Choux à la crème
1h 5min